#EnescuTeam – Oamenii din culisele Festivalului Enescu, ediția jubiliară

#EnescuTeam

#EnescuTeam este o serie de portrete și povești despre oamenii din culisele acestei ediții jubiliare. Întotdeauna mi-am dorit să scriu despre acești oameni minunați pe care îi întâlnesc la festival. În timpul Festivalului trăim împreună o magie greu de explicat. Dar de ce ar trebui să explicăm magia?

Anul acesta am reușit să adun cumva energie și timp să pot aduna câteva povești despre oamenii Festivalului. Lista mea e subiectivă și personală, construită din experiențe și atașamente, din dialoguri și trăiri, din emoții și tăceri.

Ediția jubiliară povestită altfel

Festivalul Internațional George Enescu a marcat cea de-a 25-a ediție a sa cu performanța de a fi cel mai mare festival de muzică clasică la nivel internațional din acest an. Cu 78 de concerte, aproximativ 3500 de artiști români și străini, 32 de orchestre din 14 țări, printre care unele dintre cele mai bine cotate din lume, peste 100 de soliști și dirijori faimoși la nivel mondial, dintre care 25 care au participat pentru prima oară, Festivalul Enescu și-a desfășurat întregul program artistic propus publicului, timp de patru săptămâni, chiar dacă a trebuit să înlocuiască din scurt o orchestră și trei soliști.

Sună ireal că am făcut parte din povestea asta, dar noi am văzut și altfel această ediție. Dincolo de aceste cifre, a fost toată nebunia și presiunea, emoțiile și oboseala.

Am avut bucuria să lucrez cu oameni fascinanți și mi-am dorit mult să dau mai departe poveștile lor.

#EnescuTeam

Yvonna Țăranu-Hofnăr, coordonator presă străină

Robert Ivan, coordonator transport local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.