Despre mine

Sunt arhivar de amintiri, mamă de dragoni, organizator de evenimente culturale și țesător de viață cu rost. Încerc să trăiesc fără grabă și fără risipă. Și să las ceva bun în urmă.

Sunt mama Iunonei, copilul-soare care m-a făcut un om mai bun. Cred foarte mult în magia împărtășirii poveștilor și scriu pentru că vindecă și aprinde. Uneori, povestesc în imagini pe instagram cu hashtag-ul #TeamRentea.

Am 35 de ani, sunt absolvent de Istorie și lucrez în mediul cultural de peste zece ani. În prezent sunt coordonatorul biroului de presă al Festivalului Internațional George Enescu. Experiența mea profesională este un amalgam ciudat de istorie și jurnalism, organizare de evenimente culturale și relații publice. Am scris pentru societatesicultura.ro și PR România.

Am făcut parte din echipele de comunicare ale unora dintre cele mai importante evenimente culturale/instituții de profil: ARTEXIM (organizator al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu 2011, 2013-prezent), Institutul Cultural Român (2012), Transilvania International Film Festival (2013), Facultatea de Istorie a Universității din București (2012-2015). Am coordonat unul dintre cele mai profesioniste bloguri culturale colective din peisajul autohton – societatesicultura.ro (2011-2018).  În calitate de consultant PR, am colaborat cu Teatrul Excelsior, Camerata Regală, Ana Mănescu (scriitoare), Horia Suru (regizor), Adriana Costea (trainer, coach). Din 2012 coordonez voluntarii de la Romanian PR Award. Mai multe despre viața mea profesională poți găsi pe contul de Linkedin.

Dacă vrei să lucrăm împreună, mă găsești aici. 

Cred foarte tare că misiunea mea (aici, în online, și mai ales în viața reală) este să fiu lipici între oameni, să îi aduc împreună și să facem bucurii mari și mici.

Scriu despre emoții și revelații, despre viața mea de acasă și viața mea de la birou, despre cărți și filme și uneori despre teatru. Alteori mă întâlnesc cu oameni fascinanți despre care povestesc cu drag.

Îmi doresc ca blogul să fie o mică oază de bine, de frumos, de zâmbet. Să fie trei minute de citit în metrou sau la cafeaua de dimineaţă. Să fie răgaz de tras aer în piept. Să fie insulă de idei şi ridicat din sprâncene zâmbind. Să fie prilej de a te gândi la cineva drag şi a da mai departe.

Îți mulțumesc pentru că ai ajuns aici.