5 cursuri de scriere creativă (online și offline)

Trăim într-o lume în care avem nevoie de scris mai mult ca oricând. Poate că au fost vremuri când oamenii credeau că e nevoie de mult talent să poți scrie. Astăzi, cei mai mulți dintre marii scriitori vorbesc deschis despre munca pe care o presupune scrisul. Nu te poate învăța nimeni ce să scrii, dar cu siguranță poți învăța tehnici și metode. Am adunat 5 cursuri de scriere creativă și storytelling care vor avea loc în perioada următoare (octombrie-noiembrie 2020). Cursurile sunt prezentate în ordinea cronologică. Și poate vă pot oferi contextul în care veți (re)începe să scrieți.

1.  Atelier online de scriere creativă cu Andra Samson (curs online la Fundația Calea Victoriei)

📌 Vrei să scrii, dar nu ştii de unde să începi. Te lupţi cu idei în jurul cărora ţeşi romane întregi în mintea ta, dar nu ajungi să le aşterni pe hârtie. Îţi promiţi că odată şi-odată tot începi de undeva, dar ai nevoie de o călăuză pe drumul ăsta care pare înspăimântător şi plin cu tot felul de personaje terifiante. Te invităm într-o călătorie în cinci întâlniri în care să alungi temerile şi să te apropii mai mult de scris.

🗓️ Începe pe 2 octombrie 2020. Cursul are 5 întâlniri (online) și este săptămânal (vinerea, iar o întâlnire durează 2 ore)
💰 Cost: 375 lei
➡️ Mai multe informații despre curs și modalități de înscriere

2. Curs de Storytelling și Conținut de Brand cu Anca Baniță, expert în comunicare și coach (curs online)

📌 Ți-ai dori să postezi mai des pe Facebook, Linkedin sau Instagram, dar te lovești mereu de blocajul că nu știi cum să formulezi propozițiile astfel încât să sune bine? Citești postările altora și ți se pare că au super talent și că, prin comparație, ale tale nu sună deloc bine, iar asta te demotivează total să mai scrii ceva? Și ai auzit de atâtea ori că “mâna care nu spune o poveste, nu primește pomana”? Ți-ai dori să scrii articole despre cine ești tu și ce faci, dar nu știi cum să trezești emoția și cum să atragi oamenii astfel încât să dea click pe ceea ce postezi? Te invit într-o călătorie de 2 săptămâni alături de mine în care să lucrăm împreună la propriile tale texte de brand – fie că sunt pentru canalele tale de social media sau pentru site-ul, blogul, prezentarea ta sau articole în media.

🗓️ 6 și 13 octombrie (în 2 părți, de la ora 19:00)
💰 Înscriere integrală – 397 lei doar 297 lei
➡️ Mai multe informații despre curs și modalități de înscriere

3. Curs de Scriere Creativă – „Arhitectura Scrierii Creative” cu Natașa Alina Culea la DALLES (offline)

📌 Arhitectura scrierii creative este o metodă condensată de învățare, bazată pe stăpânirea elementelor cheie ale scrierii creative. Altfel spus, te ajutăm să scrii o carte care să nu treacă neobservată de editori sau de cititori. Fără o perspectivă și fără a cunoaște detaliile unei arhitecturi de scriere este ca și cum ai împușca noaptea stelele. Talentul fără perseverență și perseverența fără talent nu înseamnă nimic; multe genii au rămas astfel necunoscute. Ne propunem să dobândești siguranța scrierii și să eviți greșelile unui debut livresc. Cursul se adresează nu doar scriitorilor la început de drum, bloggerilor, dar și tinerilor profesioniști în domenii precum: comunicare, editorial, relații publice, marketing etc. Deși ne propunem să învățăm intens, cursul va fi predat într-o manieră cordială, atmosfera fiind însuflețită de exerciții serios de amuzante.

🗓️ Cursul are loc în perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2020 și are 10 ședințe (sâmbătă între orele 10:00 și 14:00).
💰1.000 lei (plata se efectuează în două etape: etapa I – 500 lei, la debutul cursului; etapa II – 500 lei, se achită în două săptămâni de la debutul cursului)
➡️ Mai multe informații despre curs și modalități de înscriere 

4. Curs imperfect de scriere autobiografică, curs online cu Claudia Udrescu

📌 Cursul e pentru tine dacă: vrei să te cunoști mai bine; îți dorești să scrii despre evenimente memorabile din viața ta, chiar dacă este pentru prima oară; vrei să găsești sensul anumitor întâmplări din viața ta (personală sa profesională); îți dorești să poți înnoda povestea ta actuală sau să o rescrii; vrei să îți (re)descoperi creativitatea; să petreci timp cu tine prin scris; să îți crești reziliența. Este un curs imperfect despre noi, sau o călătorie spre centru, cum spunea Mircea Eliade.

🗓️ Cursul se desfășoară în zilele de 17, 18 și 24 octombrie și are 3 sesiuni de câte 2 ore (10.30-12.30). Cursul are maxim 6 participanți, poate fi însă gândit și 1 la 1.
➡️ Mai multe informații despre curs și modalități de înscriere: claudiamaria.udrescu@gmail.com | linkedin

5. Scriere creativă (curs intensiv, online) cu Marin Mălaicu-Hondrari

📌Avem aici un atelier în grup mic și cald, de 9 participanți, care sunt antrenați în ale scrisului oriunde s-ar afla: în alte orașe ale țării sau în alte țări ale lumii sau în alte lumi ale galaxiei și am putea să ne oprim. Important e să aibă internet. A, și pasiune pentru scris, normal.

🗓️ Perioada de desfășurare: 15 noiembrie – 16 decembrie 2020. Cursul durează 5 săptămâni, 10 ședințe de 1h 30+, miercuri și duminică de la 19:00, prin Google Hangouts.
💻 Selecție pe baza unei povestiri de maximum 6000 de semne, cu diacritice, trimisă pe mail (subiect: „Scriere creativă online 14”). Deadline: 1 noiembrie 2020. Atenție: preselecția se face pe măsură ce vin textele, deci nu aștepta deadline-ul.
💰 600 lei
➡️ Mai multe informații despre curs și modalități de înscriere

În 2018 am scris un articol cu recomandări de cursuri de scriere creativă și storytelling și a fost unul dintre cele mai citite articole de pe blog. Sper să fie și acesta de folos. Dacă mergi la vreunul dintre cursurile din listă, mi-ar plăcea să îmi povestești cum a fost. 🙂

Photo by Oli Dale on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.