Visele-s ca pantofii

Poetică până în măduva oaselor, am înțeles totuși că viața e o formulă matematică….

Indiferent cât de mult încerci s-o păcălești, să pui mai mult, să scazi mai puțin, într-un final nu iese decât răpunsul corect. Căutăm în disperare răspunsul problemelor undeva la sfârșitul cărții, crezând că scurtăm drumuri, că putem copia problemele rezolvate de alții.

Și totuși, viața e o formulă matematică.

Fiecare succes pe care îl obținem nu rămâne decât dacă știm să muncim pentru el. Norocul nu înseamnă oportunism. Norocul înseamnă să ai puterea să faci lucrurile firesc, pas cu pas, să înveți din fiecare zi în care ai muncit, în care ai plâns, în care ai strâns din dinți, înseamnă să ai răbdarea și puterea să urci fiecare treaptă.

Viața e o formulă matematică pentru că la final se trage linie și tot ce ni se întâmplă, fără să fi meritat, se anulează reciproc cu toate lucrurile obținute prin oportunism. Și totul e zero.

În viață, visele sunt pantofi. Oricât de mult ți-i dorești, oricât de multe faci să ți-i cumperi, oricâte sfori tragi să te bage cineva în față pentru a face rost de ei, dacă în momentul îi porți te strâng ori îți fac bătături, înseamnă că nu îți sunt potriviți.

Așa e și cu visele. Le poți cumpăra, le poți împlini prin trucuri, dar dacă seara îți rămân cicatrici pe suflet, atunci ce sens mai au?

Photo by Cleo Vermij on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.