Sfârșit de eră

 

Unele vești nu ar trebui să le afli la birou, într-o dimineață dinainte de weekend, înainte de a termina prima cana de cafea. Ar trebui să te pregătească cineva pentru astfel de vești, să îți dăruiască o amandină pufoasă înainte de a te păcăli să iei siropul amar ca mătrăguna.

Când iubești un om mai bine de 6 ani, naiv ca un copil de 15 ani, neieșit în lume, cu aceeași prieteni de 8-10 ani de zile, te-ai gândi că meriți mai mult decât să afli de pe facebook singurul detaliu care lipsea pentru a încheia o poveste.

Astăzi am aflat că el s-a căsătorit și mi-a fost milă de copila de 15 ani care vedea în el întreaga lume. Din clipa în care m-am împăcat cu dragostea pe care o pierdusem, mi-am imaginat că într-un fel voi fi alături de el în momentul ăsta de maximă fericire. Mi-am imaginat cum o să îl strâng în brațe și o să îi spun că l-am iubit atât de mult încât pot fi fericită pentru că iubește o altă femeie.

Dintr-odată s-a învârtit biroul cu mine iar ochii mi s-au umplut instant de lacrimi. Mi-au luat câteva secunde bune să îmi revin. Mă întreb cum aș fi reacționat dacă nu aș fi fost o femeie fericită, cu iubitul perfect și jobul de vis?

Când am putut respira, m-am închis în baie și am plâns. Am văzut-o în ziua aceea de septembrie, cu ploaie în păr, am simțit-o din nou cum i s-au culcușit o mie de fluturi în stomac. Draga de ea. Și printre toate lacrimile pe care avea să le verse, a știut întotdeauna că ea va avea relația perfectă. Nu a crezut însă niciodată că nu va fi cu el.

Mi-am amintit acea zi de toamnă când a plecat, căci bine mai cânta Alifantis versurile lui Nichita… Mă tem că n-am să te mai văd uneori…

Să fii fericit, D.

4 Replies to “Sfârșit de eră

  1. … si asta ca se vezi cat de „cuprinzator” e sufletul nostru. Eu am plans cand am aflat ca „iubitul” meu de la gradi s-a insurat. Acum imi vine sa rad! :))

  2. faina tare piesa. ti-au trecut acum emotiile acelea cu care vestea parca nu te-a informat ci bombardat emotional.
    fii bine, si el cel cu vestea si tu cu Bogdan pe mai departe. toate bune, Simone. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.