Umbra #our15daysofwriting 2/15

150 de milisecunde mi-au trebuit să uit că mama m-a învățat să fiu un om bun.

Cercetătorii spun că un simplu gând are nevoie de 150 de milisecunde pentru a procesa informația și pentru a determina o acțiune ulterioară.

Acum câțiva ani eram în echipa de organizare a unui eveniment fancy, genul ăla de întâlniri în care femeile îşi pun rochiile colorate şi funky, iar domnii îşi pun papioane moderne şi şosete cu buline.

În zona în care invitații îşi înregistrau venirea am văzut un nene îmbrăcat simplu, cu o plasă de plastic în mână, împleticindu-se puțin şi venind uşor pierdut spre recepție. 150 de milisecunde mi-au trebuit să mă gândesc că habar nu am cum să gestionez un pişcotar care nu e pe listă şi care pare şi abțiguit.

„Nenea” era reprezentantul unui ong, un om implicat în comunitate şi care suferea de parkison. Şi era pe rahatul meu de listă. Nicicând nu m-am simțit un om atât de meschin.

Nu cred că am mai simțit în viața mea atâta ruşine pentru 150 de milisecunde.

Cercetătorii spun că avem, în medie, între 50.000 şi 70.000 de gânduri. Dar oare câte dintre gândurile astea sunt pline de prejudecăți, de furie, de discriminare, de invidie? De câte ori ne surprindem că nu ne trebuie decât 150 de milisecunde să punem etichete, judecăm, dăm verdicte?

📌 ziua 2 din 15. Umbra #our15daysofwriting

Poți găsi aici detalii despre aceste exercițiu creativ – acceptă provocarea!

 credit foto: Ştefania Verzea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.