Călătorie în timp #our15daysofwriting 1/15

În casă miroase a copt. Aş putea fi, în aceeaşi măsură, copilul şi mama care aşteaptă să se facă dulcele din cuptor.

Mama lucra peste opt ore pe zi, iar când ajungea acasă reuşea cumva să facă de mâncare, să aibă grijă de noi, de casă, de grădină, de animale. Nu ştiu cum reuşea să le facă pe toate. Poate timpul avea mai multă răbdare. Sau poate ştia ea vreun truc magic.

De fiecare dată când miroase a copt mă gândesc imediat la duminicile copilăriei mele. Atunci avea timp mama să ne facă ceva bun.

Ne făcea prăjiturile noastre preferate scrise în caietul ei sau încerca ceva nou din cartea de dulciuri. Noi stăteam pe lângă ea în bucătărie, ea amesteca în castroane, bătea cu telul, întindea aluatul, aranja în tavă. Totul cu un soi de mister, cu o răbdare infinită.

Noi ne băgam degetele prin creme, furam din coca dulce chiar dacă ne-ar fi lipit mațele, cum ne zicea uneori.

Şi astăzi, de fiecare dată când mergem acasă, mama ne face ceva bun, iar casa se umple de mirosul ăla de copt, de dulce, de bine.

Afară e o lumină duioasă de toamnă şi în casa mea miroase a copt. Astăzi eu răsfoiesc bloguri culinare şi fac prăjituri fără zahăr, dar tot miroase a bine.

Cândva timpul o să aibă şi cu mine răbdare şi o să capăt puteri magice de mamă. Poate, într-o zi, Iuno o să îşi amintească după-amiezile noastre tihnite cu miros de copt şi bucurie.

📌 ziua 1 din 15. Călătorie în timp #our15daysofwriting

Poți găsi aici detalii despre aceste exercițiu creativ – acceptă provocarea!

credit foto: Ştefania Verzea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.