Povara unui vis împlinit

Suntem nişte fiinţe ciudate, cu multe vise, dar şi cu un suflet plin de temeri. Ne dorim oameni, lucruri, locuri, momente, dar când ajungem într-un punct dorit, care părea la un moment dat imposibil, ne speriem atât de tare încât pare absurd că la un moment dat acesta a fost visul nostru. Şi atunci ce facem cu un vis împlinit?

Construim vise cu grijă, din copilărie, ca un puzzle complicat. Căutăm indicii, analizăm situaţia, planificăm fiecare pas, dar când punem ultima piesă sufletul ni se strânge ca un arici înspăimântat.

Toţi am spus cel puţin o dată, că vom lupta cu toate forţele pentru visele noastre, toţi am dorit celorlaţi să li se împlinească visele. De ceva timp, eu nu urez decât să se îndeplinească cele mai potrivite vise în cele mai potrivite momente. Nu de alta, dar chiar funcţionează proverbul „Ai grijă ce îţi doreşti pentru că s-ar putea îndeplini” :).

Nimeni nu spune însă că visele împlinite pot fi o povară pentru suflet. Ce facem cu ele atunci când se împlinesc? De ce primul impuls este să fugim, sa ne băgăm capul în nisip ca un struţ speriat? Pus în faţa unui vis împlinit, trebuie să te lupţi cu măreţia lui, să ai grijă de el, să îl accepţi.

Nu ştiu cât de coerent mi-am aruncat literele şi gândurile în online. Dar ştiu că nimeni nu spune că nu-i deloc uşor să ţi se împlinească visele, dar mai ales să te împaci de la început cu presiunea că faci ce îţi place, că ai găsit dragostea vieţii tale, că ai jobul perfect sau alte vise din aceasta categorie.

Şi totuşi, uneori rămânem şi ne asumăm măreţia unui vis împlinit, chiar dacă de multe ori e greu şi mai ales ciudat când povesteşti celorlalţi despre povara unui vis împlinit :).

Photo by Liam Pozz on Unsplash

5 Replies to “Povara unui vis împlinit

  1. si ca ai niste prieteni awsome:). hai ca te iubesc. respira simouna, totul se indreapta spre mai bine:)

    1. sa stii ca si faptul ca ai niste prieteni nemaipomeniti poate fi o povara. saptamana trecuta, intr-un moment de oboseala, m-am oprit din tot si m-a emotionat tare mult gandul ca va am si ca ne iubim unii pe altii, cu bune si rele. stiu ca e bine, petra. stii ca te iubesc ;).

  2. se intampla sa ne dorim, uneori chiar foarte mult, lucruri care nu se potrivesc cu ceea ce avem nevoie cu adevarat ci sunt mai degraba ambitii, pasiuni, sau altceva …; luptam, obtinem si totusi nu ne simtim impliniti.
    alegeri cat mai bune in prezent-viitorul tau …, fata visatoare! 🙂

  3. simone, poti sa privesti acest vis implinit ca o parte a unui „tot” la care toti ne gandim, la un moment dat, insa poate niciodata nu o sa’l imaginam ca pe un intreg. the whole picture – e facuta din pasi marunti pe care trebuie sa ii apreciezi si de care sa te bucuri mai mult atunci cand te gandesti ca iata, inca o etapa inspre acel „tot”. doreste-ti atat cat poti duce|face. iar cand ajungi la el, doreste-ti mai mult pentru ca poti! asa ca nu e o povara, ci o dovada ca poti si ca se poate mai mult 😀

    1. Olive draga mea, nu pot sa cred ca ai comentat pe blog… Perfect adevarat tot ce spui… nici macar nu stiu daca mi se potriveste intru totul ce am scris, stiu doar ca e tare ciudata senzatia ca fiecare vis implinit are povara lui :). Te iubesc si mi-e dor de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.