Magia unui loc banal. Acasă

E ceva acasă, în locul meu banal de acasă, e ceva magic. În satul meu comun, în dealurile acelea pe care le văd din curte, în soarele acela care parcă nu încălzește decât curtea mea cu flori și vie. De fiecare dată când mă întorc acasă (căci mă întorc, nu merg pur și simplu) mă încarc cu o energie pe care nu o pot descrie.

Poate pentru că acasă e liniște și cerul e mereu plin de stele noaptea. Poate pentru că acasă totul e la fel ca în copilăria mea, aceleași imagini, același miros de acasă, aceleași ziduri care mi-au acoperit râsetele, visele, lacrimile, tăcerile, suferințele mele de adolescentă drama queen. Poate pentru că acasă sunt mereu aceeași, fără să fie nevoie să mă adaptez vreunei situații (mă refer la faptul că ne comportăm diferit în funcție de locul unde ne aflăm sau de persoanele din jurul nostru – prieteni, profesori, la magazin etc). Acasă sunt fata mamei și miroase a cafea și a cer cu nori pufoși. Acasă e Mau, pisicul meu drag, și câinii mei, și grădina verde și toate florile colorate.

De fiecare dată când mă întorc acasă îmi văd viața ca și cum ar fi o poveste dintr-un ziar, un episod dintr-un serial. De parcă aș ieși din mine, din povestea mea, de parcă aș avea puterea să mă privesc din afara corpului meu.

Acasă sortez visele și le așez frumos, în ordinea lor firească. Acasă, discuțiile cu mine sunt mai sincere, deciziile sunt mai bune, totul e mai clar și mai logic. Și nici măcar nu trebuie să fie sfârșit de an, căci acasă bilanțurile se fac firesc, se trag linii, se fac planuri, se prinde curaj pentru tot ce nu am avut până atunci.

Și poate are legătură cu toate toată viața mea petrecută acolo, poate are legătură cu faptul că mă întorc mereu copil și plec om mare. Sau poate locul acela comun are o magie pe care nu o pot simți decât atunci când sunt acasă…

One Reply to “Magia unui loc banal. Acasă”

  1. 🙂 bogat e omul care-si poarta cu sine averea interioara oriunde ajunge sa numeasca locurile prin care ajunge acasa. il va ajuta mereu sa fie mai aproape de efectivul acasa, la orice fel de indelungata departare de ce numeste inca din fasa, acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.