Toţi oamenii au nevoie de un Nono şi nu au aflat încă

Şi dacă nu ai un Nono, ar trebui să îl inventezi cumva. Oare nu toți copiii își imaginează că noaptea, după ce luminile se sting, jucăriile lor prind viață?

Am avut întotdeauna tot felul de pufoase, de toate mărimile și culorile. Primul meu plușat a fost un urs mare negru dăruit de nașa mea când aveam vreo doi anișori. Era mai mare decât mine și m-a speriat atât de tare încât am început să plâng când l-am vazut. Ne-am împrietenit apoi, l-am numit Martinică și mi-a fost alături toată copilăria.

Am avut mulți urecheați colorați, pe care îi strângeam la piept în fiecare noapte, chiar dacă asta însemna să îi înghesuim prin bagaje când plecam în weekend prin vizite. Și să îmi înțelegeți pasiunea pentru plușate, în anul I am primit un tweety uriaș de la Carmencita pe care l-am strâns în brațe în multe nopți lungi și triste. Acum, toți plușații stau acasă, în vechea mea cameră.

Plușatul de mai jos se numește Pingu și mi l-a dăruit Bogdan la delfinarul din Constanța, după ce am văzut prima oară pinguinii. Atât de drag îmi este încât în nopțile în care Bogdan nu este acasă, îl strâng tare tare în brațe pe Pingu. De astăzi, pingu se numește și Nono, chiar dacă nu este un ursuleț.

Am fost Nono tot timpul și nici nu am știut

Nono este cea mai frumoasă poveste pentru oameni mari pe care am citit-o, după Micul Prinț.

Am primit cartea cadou, la un concurs al editurii All, ba chiar am și autograf. Auzisem de carte, dar nu pot să spun că ideea unui ursuleț de pluș care fuge de acasă mă atrăgea în mod deosebit. Poate pentru că nu asta e povestea, de fapt.

Povestea lui Nono nu se povestește așa, cum povestești cuiva un film. Pe Nono trebuie să îl cunoști, să îi asculți gândurile, să-i zâmbești naivității, să îi lauzi inteligența și curajul. Nu ştiu ce aş putea spune să vă conving să citiţi cartea asta. Poate doar că vi-l recomand cu mare drag. Şi să vă asigur că o să atingă sufletul într-un fel în care puține povești au făcut-o.

citeşte alte articole despre cărţile de la editura All

[fac_icon icon=”cart-plus” color=”#4169E1″ color_hover=”#ffffff”] Cumpără cartea:

6 Replies to “Toţi oamenii au nevoie de un Nono şi nu au aflat încă

  1. Tweety!!!. Cum spunea dragul de Lucian:”Simono, gaseste-ti un barbat, nu un animal de plus”. Pana la urma te-a gasit el:). Dupa disertatie, te rog sa-mi imprumuti si mie cartea. Am nevoie de ceva frumos:). Te pup tare

    1. M-am gandit sa zic de faza cu Lucian 😀 . O sa iti placa sigur, cred ca toti avem nevoie de naivitati si povesti frumoase… Hug 🙂

  2. Sunt tare bucuros că ţi-a plăcut cartea mea!
    Dacă vrei, schimbăm o vorbă la mine pe blog. Poate, după ce ne împrietenim, şi linkurile noastre, în blogroll.
    Te-aş invita la o cafea, dar nu ştiu cum reacţionează Bogdan. Şi chiar dacă l-ai putea convinge să ne lase să ieşim împreună, la o oră onorabilă, ce-ar zice lumea? Ce caută o fată aşa frumoasă cu pricăjitura de NONO?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.