Dulce Pontes în România: fado și emoție în stare pură

dulce pontes in romania sala palatului 10 decembrie 2022

Dulce Pontes revine în România pe 10 decembrie 2022, la Sala Palatului din București. Abia aștept concertul ăsta, deși  recunosc că simt un soi de teamă de a sta acolo, într-o sală unde-i răsună vocea și durerea și iubirea.

Fado nu e pentru oricine și totuși, într-un fel, este pentru toată lumea. Amalia Rodrigues, supranumită și regina fado-ul și cea a făcut cunoscut  fado-ului în toată lumea, spunea că acest gen muzical e un mister și nimeni nu va reuși să-l explice.

O fado é um mistério. Nunca ninguém vai conseguir explicá-lo!

Fado și poveștile sale

Fado este un gen de muzică portugheză, cu influențe arabe și afro-braziliane. Muzica în sine are o calitate melancolică, întruchipând conceptul portughez de saudade pe care îndrăznesc să-l asemăn cu dorul românesc. Și îmi place să cred că acest saudade e ceea ce simt de vreo 15 ani de zile când m-am îndrăgostit de limba portugheză: un dor de ceva ce nu am cunoscut, dar pentru care simt o afecțiune de nedescris.

În limba latină, fado înseamnă „destin”.  Nu e nicio întâmplare că fado este despre emoții puternice, dragoste și dureri, trădare, gelozie și răzbunare. Cu toate acestea, fado nu este întotdeauna trist, fiind adesea îndrăzneț și boem. În noiembrie 2011, UNESCO a declarat fado parte din Patrimoniul cultural imaterial al umanității.

Dulce Pontes în România

Aproape oricine, fie că ascultă fado sau nu, știe celebra melodie Canção do Mar. Aproape simt cum răsună în mine chiar și în liniște. Vocea inconfundabilă a cântăreței Dulce Pontes se va auzi la Sala Palatului și parcă mi se face un gol în stomac când mă gândesc la energia momentului.

Biletele au prețuri începând cu 135 de lei și le găsiți din rețeaua IaBilet.ro. La fel ca în cazul concertului minunatei Yasmin Levy, sunt onorată să dau mai departe un cod de reducere, primit de la Forever Summer, agenția care se ocupă de promovarea concertelor.

Mi-ar plăcea atât de mult să ne revedem la aceste două concerte. Să ne bucurăm împreună de Muzica aceasta care vindecă și arde, care răscolește și alină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.