Carusel cu manechine

Văd în jurul meu relații complicate de dragoste. Oameni care se iubesc dar nu acceptă asta, oameni care se iubesc fără a fi împreună, oameni care se iubesc și acceptă tot felul de compromisuri și umilințe, oameni care se iubesc dar nu pot accepta asta din orgoliu, oameni care se iubesc și acceptă tacit sau semi-inconștient să fie înșelați doar pentru a nu pierde omul de alături, realizând poate că într-un fel l-au pierdut deja. Oameni care iubesc în feluri diferite.

Cât de departe putem merge din dragoste.

Cât de mult putem accepta în numele acestui sentiment măreț? Mai iubim oare omul care ne face să suferim sau poate nu e decât teama că putem suferi mai mult decât atât?

Mă intrigă relațiile de plastic… felul în care oamenii se iubesc prin vitrine de mall, colorate și luminate, când în magazie sunt atâtea cutii goale, acoperite de praf, becurile-s arse și miroase a mucegai. Mă intrigă fetele frumoase, cu zâmbete  pictate pe buzele lor delicate, cu ochii mari și mâini albe, ca niște manechine pline de pudră, purtând haine prea scumpe din materiale prețioase… Felul în care zâmbesc și par fericite, deși știu că dincolo de scena strălucitoare, într-o cabină cu perdea de catifea prăfuită, omul pe care ea îl iubește încearcă acel sentiment numit dragoste, sărutând o altă femeie, cu alte zâmbete și alte haine colorate.

Cât de departe putem merge din dragoste?

Și totul nu-i decât un carusel strălucitor în care ne învârtim, încercând să iubim, să ne deschidem sufletele spre lume, să ne arătăm zâmbetele prin sticla curată a unei vitrine frumos decorată. Stăm unul în spatele celuilat , crezând că nu ne simțim durerile, trădările, iubirile, zâmbetele.

Cât de departe putem merge din dragoste? Am putea oare șterge zâmbetul pictat cu pensule înmuiate în venin și să spargem vitrina de cristal?

2 Replies to “Carusel cu manechine

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.