Ballerina Project. O poveste despre graţie

 

Într-o dimineață am descoperit pe wall-ul Alexandrei I. o fotografie minunate a unei balerine în mijlocul orașului. Mi-a plăcut la nebunie ideea și fotografia și am plecat într-o cercetare virtuală. Like frumos la pagina respectivăBallerina Project și hop pe site să vedem despre ce este vorba.

Ballerina Project este un proiect de fotografie al unei profesioniste din SUA, Dane Shitagi. Balerinele din fotografii sunt profesioniste sau studente la școli de profil. Ce-i și mai frumos este că faptul fotografiile sunt realizate cu aparate tradiționate, cu film, cu nu aparate digitale.

M-am tot gândit ce fotografii să aleg, cum vă povestesc despre proiectul ăsta și în final, m-am hotărât că ar fi nedrept să pun două poze și să vă las să uitați de el. Așa că o să fac o serie de articole dedicate balerinelor în oraș. Cât de frumoasă să fie nebunia asta dintre balet, grație, urban (New York, ză city!) și fotografie?

Artă, domne! 🙂 Cum ar arăta oare un astfel de proiect în București? Minunat, aș zice.

Astăzi, balerina mea preferată: Zarina (fotografii realizate în East River Park)

zarina

fotografii preluate din albumul Ballerina Project #6 de pe facebook. serie de articole dedicate Alexandrei :).

 

8 Replies to “Ballerina Project. O poveste despre graţie

  1. Ma incanta enorm faptul ca mai exista oameni care apreciaza cu adevarat frumusetea, gratia si misterul. Baletul are puterea de a te sensibiliza din toate punctele de vedere, de a-ti forma simtul estetic, de a-ti deschide portile catre creatie, arta si cultura, cateva din singurele lucruri care, mai salveaza poate, societatea de azi.

  2. Am uitat, pozele sunt extraordinare, iar proiectul s-a incercat si in Bucuresti :). Recunosc si pe mine ma tenteaza ideea.
    Felicitari pentru articolele tale, ai talent si condei.

  3. Da, eu personal am facut o sedinta foto dar de dans contemporan …..Am insa cateva colege care au facut poze.Uite: http://www.facebook.com/akiraenzeruartworks/photos, daca ii dai like la pagina si ii poti vizualiza albumele o sa vezi ca are un album mai vechi care se cheama „Alexandra B”, „Andreea C”si „Ana Maria C”. Este ceva asemanator, nu chiar identic, insa, zic eu, o incercare reusita cu niste poze frumoase!

    1. Multumesc frumos, Diana, o sa scriu despre proiect! Sunt interesata si de proiectul cu dansul contemporan, daca nu e secret :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.