Over sharing

 

Mie îmi place Facebook-ul. Serios, chiar îmi place. Nu ştiu dacă sunt maniacă, dar îmi place. Nu plâng pe la colţuri dacă nu intru o zi-două pe facebook, dar simt nevoia să ştiu ce mai face lumea. Mi s-au întâmplat lucruri faine pe facebook şi în general, pe internet. Am cunoscut oamenii din jurul meu altfel. Oameni pe care doar îi salutam au ajuns să-mi fie tare dragi. E un fel tare interesant cum ajungem să cunoaştem oameni într-o manieră aparent atât de superficială. Am învăţat multe de pe facebook căci am găsit mulţi oameni interesanţi şi articole pline de învăţături. Am descoperit muzici incredibile pe facebook, am aflat de cărţi bune şi de locuri minunate. Ne place facebook pentru că, într-un fel, toţi suntem vedete în spaţiul nostru virtual. Postăm gânduri, melodii, fotografii şi aşteptăm celebritatea… în like-uri, comment-uri şi share-uri. Şi e fain te simţi în centrul atenţiei pentru câteva momente căci majoritatea ştim să facem diferenţa dintre real şi virtual. Mai vedem o poză, ne mai amuzăm, mai interacţionăm cu oameni din alte lumi parcă şi uneori, maliţios, ne simţim tare bine când vedem cât de blegi şi naivi pot fii unii oameni.

Buun, deci care e subiectul acestui articol? Over sharing-ul. Ok, e un trend să share-uim poze amuzante, motivaţionale sau penibile. Înţeleg, mă amuză, dau like uneori. Dar ce mă enervează atât de tare încât ies de pe facebook sunt share-urile cu copii desfiguraţi, cu femei bătute, toate acele mesaje share dacă eşti de acord că cancerul poate fii învins. Şi Doamne Fereşte, nu spun că nu ar fi ok să fim împotriva tuturor acestor nenorociri din lumea asta. Şi nu mă refer genul de campanie pe care o fac minunaţii oameni de la Little People România. Şi nici la cazurile umanitare. Mă refer la toţi oamenii care au senzaţia că salvează lumea când dau un share unei astfel de poze. Nu ştiu dacă ştiţi la ce mă refer, poate doar pe mine mă supără aceste share-uri.

Facebook face lumea tare simpatică, ne ajută să interacţionăm, chiar să cunoaştem oameni interesanţi sau să descoperim lucruri inedite din despre oamenii din jurul nostru. Dar nu putem salva lumea dacă dăm share. Dacă ne preocupă o cauză hai să facem ceva offline. Hai să donăm sânge, să donăm bani şi timp, să căutăm să facem bine, ceva concret, nu să dăm share-uri inutile.

6 Replies to “Over sharing

  1. Eu stiu la ce te referi si sunt de aceiasi parere cu tine. Da ma doare si ma enerveaza. Mai sunt cazurile in care primeste bani cel bolnav daca dai replay. Mi se pare nu naivitate, ci prostie, desi pot gresi!

  2. Pe masura ce scriam articolul aveam senzatia ca nu o sa inteleaga nimeni la ce ma refer si o sa par un grinch… multumesc pentru comment-uri, fetelor! va pup

  3. Niciodata nu am dat share la asa ceva iar cand mi-au fost indesate pe perete, le-am deletat rapid
    Nu pot sa salvez lumea dar cand am ocazia fac ceva util in real life
    Pe FB intru pentru altceva. Intram. Mi-au introdus si mie Timeline-ul si-am dezactivat jucaria . De nervi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.