Lecții despre mine

Viața nu este o competiție. Alergăm mereu să facem bani, să acumulăm cât mai multe lucruri, cât mai multe experiențe, cât mai mult succes, cât mai mult orice. Dar care e linia de finish, dacă viața e o competiție?

Mă uit în jurul meu la oameni care cred că dacă au atât de multe beneficii materiale, au câștigat într-un fel, această cursă imaginară. Unul dintre marile mele defecte, unul care mi-a ros sufletul deseori, a fost să mă compar cu ceilalți. Și am suferit de multe ori pentru că de multe ori nu am avut una sau alta, nu am ajuns undeva sau nicăieri, nu am intrat în niște standarde trasate de ceilalți.

De ceva vreme îmi place să mă privesc în oglindă și să îmi zâmbesc. De ceva vreme îmi place să scriu despre tot ce mă face diferită. Viața nu este o competiție. Care este sensul să alergi când viața este despre a zâmbi, despre a simți razele soarelui într-o zi friguroasă de ianuarie.

2 Replies to “Lecții despre mine

  1. Cu totii ne-am comparat intr-un moment sau mai multe ale vietii noastre cu altii si ne-am facut rau in felul acesta. E frumos si sanatos ca te privesti in oglinda si iti zambesti, cred eu. Si daca acceptam totusi ca viata e o competitie, ar trebui macar sa o transformam dintr-una cu ceilalti, intr-una cu noi insine si sa vedem in noi din ce in ce mai clare, motive pentru care sa ne zambim atunci cand ne privim in oglinda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.