Începe de unde poți

Când ești un visător incurabil, există riscul să uiți să trăiești.

Suntem mereu pe hold, așteptând să treacă o perioadă mai ciudată, un job mai aiurea, o situație urâtă. Așteptăm să treacă sesiuni, examene, crize (financiare, existențiale, sentimentale), zile. Să vină acel ceva pe care îl visăm. Așteptăm cadrul perfect în care să ne începem proiectele, să dowloadăm din minte și din suflet acele vise pe care le gândim minuțios. Guess what? This is life. Acum, secunda aceasta în care așteptăm momentul perfect să ne apucăm de treabă.

Plănuiesc să scriu primul meu roman din prin 2003. De 10 ani! Întotdeauna am avut sentimentul că nu sunt pregătită, că ar trebui să mai acumulez experiență, dureri, literatură, iubiri, timp. Dacă în fiecare zi aș fi scris câte o pagină după editing aș fi avut un roman de măcar 300 de pagini. Ce am astăzi? Un vis. Sunt pregătită să scriu romanul? Nu. Dar am început. Scriu haotic, câte o jumătate de pagină. Mă opresc. Deschid iar word-ul seara, înainte să adorm și mai scriu o idee. Am 10 pagini. Foarte puțin. Dar am o poveste. Și două personaje pe care le ador.

Acum câteva săptămâni am dat peste un citat care mi-a aprins un beculeț:

Start where you are. Use what you have. Do what you can. (Arthur Ashe)

Mi-am făcut o poză frumoasă cu citatul, am printat-o și am adăugat-o colecției de pe peretele din fața biroului meu. Zilele trecute am citit un articol care mi-a dat din nou aceeași senzație – Apucă-te de treabă! Desigur, pentru mine nu este vorba numai despre roman. Este vorba despre scris, în general –  teza de doctorat, cealaltă cercetare… blogul personal, blogul Cercului de societate și cultură, proiectul pe care am început să îl plănuim cu minunații mei colegi de la CSC… Dar și toate celelalte proiecte pe care le pun pe hold doar pentru că am sentimentul că nu e momentul potrivit. Ei bine, ăsta e momentul. Mâine s-ar putea să nu mai existe nimic.

Salată de emoții, temeri, fericiri și fluturi mi-e sufletul când mă gândesc la roman. Dacă promit că amestec bine-bine nebunia asta și iese minunăție de poveste, promiteți și voi că îmi citiți cartea?

4 Replies to “Începe de unde poți

  1. Nu doar ca o s-o citesc, dar imi rezerv de pe acum dreptul la un exemplar cu autograf. 🙂 Bafta multa, Simona! Sunt convinsa ca o sa iasa mi-nu-nat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.