Dâmbovița plină de lacrimi murdare

Am iubit Dâmbovița din prima zi în care am ajuns în București, într-un sfarsit de vara. Printr-un joc de circumstanțe am ajuns să depind de această apă care mi-a privit, într-un fel, destinul.

Primul an de facultate a fost perioadă în care mi-am luat Dâmbovița ca reper al existenței mele, am facut dintr-un râu oarecare unul din simbolurile vieții mele de studentă. Am locuit undeva pe lângă cartierul Crângași, acolo unde este chiar barajul Dambovitei, la Lacul Morii. Drumul spre casa era un adevarat ritual. De fiecare dată îmi spunea ceva nou, îi spuneam ceva nou, îmi proteja gândurile și trăirile. Seara, mă plimbam pe baraj. Cu vantul în par și Dâmbovița în jurul meu eram „eu”. Câte apusuri minunate, câte gânduri și câte lacrimi a vazut marea mea din București.

Stateam pe baraj, uneori citeam, alteori visam, dar de fiecare data Dambovita avea un efect uluitor asupra mea. Am stat aproape doi ani acolo. Cand am plecat, nu am luat cu mine decat haine, carti si o dragoste nebuna.

Grozavesti, vara lui 2007. Aceeasi nebunie, acelasi rau, pescarusii, sentimentul ca sunt acasa.

Pallady, toamna 2007. Schimbarea caminului a lasat o urma adanca in mine. Lasam râul în urmă și nu îl regăseam decât în centru, unde nu-mi dădea același sentiment de siguranță. M-am agățat de alte iubiri și am facut din metrou simbolul urban care mă inspira.

Grozavesti, 2008. M-am intors acasa si e mai frumos ca niciodata. Ies pe balcon si am Dambovita in fata, si pescarusii si toata studentia mea, inspiratia mea pentru litere, apusurile mele, intregul „eu”.

Pentru ceilalti, este doar raul murdar al capitalei. Dar el este este raul murdar de noi (nu murdarit), de frustrarile noastre, este o apa plina de tristeti si gunoaie care se afla in adancul celei pe care o numim inima, Dambovita este acea parte din noi pe care o renegam. Pentru mine, Dambovita este privirea „gigantului” Bucuresti… plina de lacrimi murdare.

One Reply to “Dâmbovița plină de lacrimi murdare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.