Cărți, culori și plastilină

 

Sâmbătă după-amiaza am fost la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Arlechino în cadrul campaniei Citește pentru doi. M-am trezit de dimineață foarte entuziasmată și am plecat în oraș să cumpăr cărți, o activitate mult mai dificilă când nu prea ai idee ce să cumperi. Până la urmă, am cumpărat Șorichiț nu vrea să meargă la glădiniță (ha :P), Finding Nemo (în română) și câteva cărticele de colorat, Heidi pentru fetițele mai mari și muuulte culori.

Am ajuns la centru și copilașii de-abia se trezise din somnul de după-amiază. Erau atât de drăgălași așa somnoroși, cu zâmbetele lor ușor încurcate de atât de multă lume care venise să îi viziteze. Și am fost mulți, cred că la un moment dat eram mai mulți voluntari decât copii. Am scos noi frumos cărțile, deși când i-am văzut cât sunt de mici nu mi-am făcut mari speranțe că voi afla de ce nu vrea Șorichiț să meargă la glădiniță :P. Toate bune și frumoase, am început (evident) cu culorile, hai să desenăm… nu trec nici 5 minute și ce să vezi, toți copiii la plastilină. Unul dintre voluntari a adus o carte tare faină (de la Teora, cred) care învață copiii să facă animale din plastilină. Și uite așa, s-a dus toată povestea cu cititul! A fost tare amuzant, vedeta după-amiezii au fost purceii din plastilină, toată lumea voia numai purcei :). Bineînțeles, s-au înregistrat și cereri mai speciale de genul o balenă, un rechin, un motor, un spiderman, dar în general toată lumea s-a rezumat la purcei și oițe.

În primele minute în care am stat acolo, mi-am adus aminte de ce m-am înscris, acum câțiva ani, la Salvați Copiii. Mi-am amintit de primele mele experiențe cu copiii, mi-am amintit de minunea de fetiță de la un carnaval al copiilor care era plină de viață și totuși bolnăvioară. Mi-am dat seama că îmi lipsesc activitățile astea, cu copiii, cu acei copii care au atât de puțin și care se bucură atât de tare când văd culori și plastilină, fructe și desene animate pe telefon…

Felicit din suflet Booktopia.ro, pentru această inițiativă, împreună cu HHC și Elefant. E nevoie de astfel de acțiuni să ne dăm seama de cine suntem. Și unde suntem.

Mulțumesc Elena, de la HHC, pentru toate informațiile și Miruna (voluntar HHC) pentru ajutorul din ziua respectivă!

sursa foto

6 Replies to “Cărți, culori și plastilină

      1. Nici eu nu prea voiam sa merg, si nici nu m-am dus decat vreo doua luni pentru ca am racit groaznic.

        Dar acum m-ai facut si pe mine curios cu Sorichitz. Sa-mi zici daca afli =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.