Tiny Wooden Cottage. Un weekend în mijlocul naturii (cazare pet friendly)

Tiny Wooden Cottage este unul dintre cele mai faine locuri în care am fost vreodată. A fost dragoste la prima vedere pe Airbnb și nu numai că arată exact ca în pozele de pe profilul lor, dar toată experiența a fost mai faină decât am sperat.

La finalul anului trecut ne-am hotărât să planificăm o escapadă la munte, să ne bucurăm de natură și zăpadă. Având în vedere că plecăm în familie și cu un ciobănesc german după noi, Airbnb-ul este cea mai bună soluție. Tiny Wooden Cottage a fost exact ce aveam nevoie – să fim cât mai izolați într-o zonă superbă. Când am intrat pe stradă am simțit că am ajuns într-o poveste cu căsuțe din turtă dulce.


Dacă îți faci cont pe Airbnb accesând acest link vei primi un voucher de 160 lei pe care îl vei putea folosi la prima ta cazare.

Tiny Wooden Cottage

Tiny Wooden Cottage este o cabană situată în apropierea Lacului Reci, în județul Covasna, la 35 km de Brașov. Este înconjurată de mesteceni, într-o rezervație naturală de vis. Are o capacitate de 6 locuri – în partea de jos este o sufragerie, iar sus sunt cele trei dormitoare (se face trecerea dintr-unul în altul). Locul în sine este destul de mic, dar a fost mai mult decât suficient pentru noi. Am fost 5 adulți, un copil de 3 ani și jumătate și un ciobănesc german.

Am avut experiențe faine cu Airbnb-ul, chiar ne-am găsit locuri faine cu oameni minunați. Dar cred că a fost prima oară când am simțit că mergem la un prieten, nu la un străin. Silviu, gazda noastră, a fost atât de empatic de la bun început când i-am spus că vrem să venim cu câinele și că am tot fost refuzați. Ne-a așteptat cu vin spumant și biscuiți de casă, cu masa așezată și casa curată. Mi-a plăcut mult casa, este decorată cu mult bun gust, are multe cărți faine prin sufragerie și dormitoare. Iar balansoarul a fost locul nostru preferat din casă.

Tiny Wooden Cottage
foto Cristian Verzea
Tiny Wooden Cottage
foto Ștefania Verzea
Tiny Wooden Cottage
arhiva personală
Zenul de printre mesteceni

Dacă vrei să pleci la un capăt de lume unde să îți găsești liniștea, ăsta e locul perfect. Profităm de orice ocazie să respirăm aer curat, să îmbrățișăm copaci, să alergăm prin păduri și să ne jucăm în aer liber.

M-au fascinat seninătatea locului, grandoarea mestecenilor și simplitatea caselor din lemn. Am citit, am meditat, mi-am privit îndeaproape umbrele și am privit în sus spre cer. Am simțit că aș putea rămâne acolo în tihna acea decupată dintr-o poveste.

Lacul Reci și împrejurimile

Lacul este format pe dunele de nisip și este înconjurat de mesteceni. Pe malul lacului este Motelul Tavirózsa. Lângă motel și vizavi de Rezervația Naturală de la Reci se află o pădure de conifere plantată în 1896. Mestecănișul de la Reci este cea mai întinsă arie protejată din județul Covasna și este caracterizată de o mare complexitate floristică, faunistică și geologică (click pentru mai multe informații despre zona asta superbă).

arhiva personală

Lacul era înghețat și pustiu, dar Iunona s-a distrat într-un loc de joacă vechi, iar Khale a alergat prin zăpadă bucuroasă.

foto Cristian Verzea
foto Ștefania Verzea

Ne-am plimbat și prin împrejurimi. Într-o zi am fost la Lacul Sf. Ana, iar într-alta am urcat până la Comandău, la peste 1000 m altitudine. Ne-am jucat cu zăpadă, ne-am bucurat de peisajele incredibile și de aerul curat.

arhiva personală
Detalii utile
  • Locul nu este neapărat child friendly. Oriunde mergem, noi ne asigurăm de cum ajungem că îi luăm din cale elemente de decor care s-ar putea sparge sau deteriora. Când nu am fost afară, am stat mai mult în sufragerie, iar în dormitor nu a urcat decât cu unul dintre adulți.
  • Scara dintre sufragerie și dormitoare este foarte îngustă, blănoasa noastră a stat doar la parter, era imposibil să o urce. Era și o canapea unde aveam posibilitatea să o lăsăm să doarmă, dar ea oricum doarme pe jos. Oriunde am fost cu ea am primit review-uri bune pentru că este un câine cuminte și avem grijă să lăsăm curat.
  • Există o mașină de spălat vase – poate cea mai bună decizie pe care o poate lua un proprietar Airbnb. Să mergi în vacanță și să nu speli vase – vis. 🙂
  • Au un foișor superb cu loc de masă și cuptor electric, iar afară au grătar.
  • Noi am mers la final de ianuarie și locul era aproape pustiu. Cu siguranță, vara este mult mai multă agitație.
  • Noi am stat 3 nopți și am plătit 1400 lei pentru întreaga cabană (5 adulți), deci 280 lei/persoană.
  • Click pentru a accesa profilul Tiny Wooden Cottage pe Airbnb.
  • Dacă îți faci cont pe Airbnb accesând acest link vei primi un voucher de 160 lei pe care îl vei putea folosi la prima ta cazare.
  • Am aflat cu surprindere că scene din filmul Cold Mountain, premiat cu Oscar în 2004, au fost filmate în interiorul rezervației de aici. 🙂

Am lăsat în urma noastră Tiny Wooden Cottage, mestecenii bătrâni și lacul înghețat cu gândul la vară, la hamacul din curte și la serile calde pe care ni le vom petrece în curtea de la Reci. Vă recomand cu inima deschisă această oază de bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.