O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă

Nu îmi amintesc când am citit o carte așa, fără să respir între pagini. Deși știam multe dintre povești, am citit O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă ca și cum nu mai aveam nimic de citit în bibliotecă, ca și cum nu mai aveam nimic de făcut sau de așteptat.

Nu îmi amintesc cum am descoperit-o pe Prințesa Urbană, dar îi citesc blogul de atât de mult timp încât simt cum i-am fost alături virtual prin toate momentele pe care le-a împărtășit cu cititorii ei. Știu povești despre pisică, despre mansardă, despre Om, despre sarcini, despre Sofia, despre Ivan, despre casa lor, despre vacanțele lor. Blogul ei mi-e ca un serial drag, aștept cu nerăbdare să descopăr următorul episod. Am cunoscut-o pe Ioana chiar în mansardă, când am mers la ea să iau o carte (era vorba despre o călătoria cărții Zilele regelui, poposită și la mine la un moment dat).

Tare m-am bucurat când am aflat că a scris o carte. Cum lansarea era în plin Festival Enescu, nu am ajuns la eveniment. Dar am cumpărat-o rapid și am savurat-o într-o după amiază de duminică. Chiar dacă nu ați auzit de ea sau nu îi citiți blogul, vă recomand tare apăsat cartea aceasta. Este despre dragostea care ne face oameni, despre părinți și copii, despre dureri și emoții care ne conturează existența, este o carte de pus pe rană, de strâns în brațe, de lăsat pe noptieră și de răsfoit la nevoie. Și mai ales de dat mai departe.

Back to the basics.

Cred că trăim niște vremuri în care este îngrozitor de simplu și de greu să crești un copil. Ai totul la dispoziție în aceeași măsură în care ai totul să te înfricoșeze. Și totuși, cumva, teoria Prințesei Urbane, are ceva din filosofia mea de viață – always get back to the basics.

Despre asta e vorba în această carte – despre cunoaștere și auto-cunoaștere, despre dragoste. Este o carte despre principii sănătoase și simple pentru suflet și trup. Este despre a iubi necondiționat, despre tot ce nu se spune despre a fi părinte. Și despre tot ce se spune prea mult. Este despre viața de cuplu, despre carieră, despre tot ce ai nevoie să știi.

Nimic nu e mai palpitant, însă, ca jobul actual, ăsta unde sunt concomitent și nonstop și project manager, și bucătar, și copywriter, și spălător de funduri, și animator de petrecere. Când o să mă decid să mă reîntorc la un job remunerat, din acela cu contract care nu se respectă, sunt destul de sigură că voi putea face absolut orice job din lume.

Și da, Ioana, cartea asta chiar s-a simțit ca o îmbrățișare. O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o sedundă este ca o îmbrățișare de care avem toți nevoie să ne dea speranță și curaj. Este o poveste care să ne lumineze un pic chipul în așteptarea acelui insuportabil de frumos, insuportabil de greu

Găsiți cartea pe elefant și libris. 

4 Replies to “O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă

  1. Ce ma bucur, Simona, ca ti-a placut! Multumesc mult ca ai scris despre carte! Asa e, back to the basics, la fix ai spus, dada!

  2. Ce sa zic,am citit*o si eu,asteptam cu nerabdare asta,daaaaarr….am fost f dezamagita…70% din articole sunt copy paste de pe blog,articole ce nu au legatura cu titlul,cum ar fi cel despre joburi/calatorii,sare de la una la alta…ma asteptam la mai mult…

    1. Pentru mine a fost exact la ce mă așteptam. Îi citesc foarte des blogul, dar cred că felul în care a pus poveștile în această carte e ca un puzzle pus într-o altă perspectivă. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.