Cu gândul la lumea în care obișnuiam să trăim

lumea în care obișnuiam să trăim

De câteva zile mă uit tot mai des la fotografia asta. Este de anul trecut, era jumătate de mai, noi eram la Corbu și eram așa fericiți. Acum, ne tot gândim la lumea în care obișnuiam să trăim. Inevitabil, mi-e dor de zilele alea în care eram în bula noastră roz și pufoasă, când eu nu aveam emailuri urgente și Iuno nu avea colegi de grădiniță. Ne eram tot și era perfect.

Zilele astea învățăm să ne adaptăm vremurilor în care trăim. Iunona e bună cu mine și mă lasă să lucrez când am treabă. Uneori îmi zice închide laptopul și încerc să o ascult. Desenăm, citim, ne uităm la teatru online și facem puzzle-uri și lego.

Când mă ia panica aia mare care arde în stomac și-n minte, încerc să mă gândesc că o să trecem cumva prin asta și o strâng tare în brațe. Mi-e mai greu zilele astea să îmi car anxietățile adunate în aproape treizeci de ani. Dar încerc să citesc, să ascult muzică și să mă rog. Până acum, nu prea mi-a ieșit partea cu scrisul, mi-e (și) mai frică să-mi pun gândurile în scris.

Amalgam de gânduri și speranțe

Tuturor ne e greu. Viețile noastre nu vor mai fi vreodată așa cum au fost înainte de anul ăsta. Mă gândesc mereu la cei care sunt în primele rânduri, oamenii care trebuie să își facă treaba. Mă gândesc mereu la părinții mei și la toți părinții și bunicii cărora le va fi tare greu să lupte cu virusul. Mă gândesc mereu la amicii mei prinși în nebunia din Italia, mă gândesc mereu la oamenii din spitale care își lasă copiii acasă fără să știe când se vor întoarce.

Noi suntem acasă de mai bine de o săptămână, lucrăm de acasă cât se poate lucra cu un copil mic și plin de energie și suntem cât de bine putem fi în perioada asta. Ne gândim la mare și la parcuri, la grădiniță și la teatru, la zile mai bune. Ne gândim cu dor la lumea în care obișnuiam să trăim. Și sperăm într-o lume mai bună.

Mă gândesc cu nesaț la ziua aia în care vom sta iar pe plajă și ne va fi sufletul întreg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.