Indignări demodate

Sunt vremuri bune în care te înconjori de oameni frumoși, veseli, cu suflete calde. Îi strângi pe toți în jurul tău, le dai tot ce poți căci mama ta te-a învățat să împarți tot cu cei dragi. Chiar dacă tot era un pătrățel de ciocolată împărțit în trei.

Sunt vremuri ciudate în care ți se frânge sufletul numai când adie vântul și îți îndoaie spatele, îți înmoaie picioarele, îți tremură buzele. Și te uiți în jurul tău să vezi oamenii ăia frumoși cu suflete calde, să te întrebe ce faci și să insiste un pic după ce le răspunzi monoton bine. Să le pese dacă ai plâns azi sau dacă ai obosit, să spună mulțumesc pentru cercurile minunate pe care încerci să le deschizi pentru ei. Să asculte. Chiar dacă ascultat înseamnă un sms simplu, fără nicio urmă de egoism.

Sunt vremuri ciudate în care obosești să lupți cu morile de vânt. De ce să alegi să fii don quijote toată viața? De ce să stai tu în colțul tău și să îți vezi de univers? De ce să forțezi limitele celorlalți, de ce să le demonstrezi matematic că sunt minunați? Dacă ei nu se văd în oglinzi, de ce să te tai tu în colțuri? Te așezi în ultimul rând și le privești rutina cu un gust amar. Chiar dacă amărăciunea înseamnă, de fapt, eșecul tău.

Sunt vremuri în care nu înțelegi de ce nu mai suntem oameni. De ce am ajuns să facem glume groaznice pe seama semenilor noștri? De ce a ajuns să fie demodat să plecăm privirea, să ascultăm, să mulțumim? De ce am devenit numai strategi și vampiri? Planificăm fiecare mutare, chiar dacă asta înseamnă să aruncăm piese de pe tabla de șah. Ne hrănim cu energiile celorlalți, ne răzbunăm pentru frustrările noastre, ne acoperim durerile prin a provoca durere.

Sunt vremuri în care oamenii tăi se aleg. Rămân cei care iubesc necondiționat, rămân cei care cred sincer, rămân cei care te știu. Chiar dacă știut înseamnă să te ierte când o dai în bară.

One Reply to “Indignări demodate”

  1. da. dreptate mare ai! 🙂 vin si pleaca si numai cine vrea fara sa fie obligat, solicitat, ramane! asa se si filtreaza caractere, sa stii…
    pentru ca alta saptamana abia incepe, faina si spornica sa-ti fie, Simone! 🙂 te pup :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *